Mica Elvetie

CENTRUL ISTORIC, STR. FRANCEZA NR.60, SECT 3, BUCURESTI - TEL.: 021.224.50.17; parter HOTEL EUROPA ROYALE

Meniu / Menu

SALATE / SALATE / SALADS

Grüner Salat
Diverse tipuri de salată verde proaspătă , garnisite cu sos de casă 
Fresh, mixed, green salad in a homemade salad dressing

Salat – Teller
6 salate de sezon, condimentate separat, frumos garnisite 
6 seasonal salads, seasoned separately, lovely garnished 

Kabis Salat mit Kümmel 

Frischer Kabis aus der Region fein abgeschmeckt und aromatisiert mit Kümmel
Varză proaspătă fin condimentată și aromatizată cu chimen
Fresh cabbage from the region finely seasoned and flavored with caraway

SUPPE / SUPE / SOUPS

Tages – Suppe
Jeden Tag frisch zubereitete Suppe, mit saisonalen Produkten, fragt den Kellner/in
In fiecare zi supă proaspăt preparată cu ingrediente de sezon ,întrebați ospătarul
Every day fresh soup prepared with seasonal ingredients,just ask the waiter

Tomaten – Suppe
Aus rumänischen Tomaten mit Basilikum aromatisiert, kalt oder warm serviert 
Supa din roșii românești aromatizată cu busuioc , servită caldă sau rece
Soup made from romanian tomatoes with basil flavor, served hot or cold

Bündner Gersten Suppe
Mit fein geschnittenem Gemüse und getrocknetem Fleisch aromatisierte Crème Suppe
Supă cremă de legume , garnisită cu carne uscată tocată mărunt
Cream soup
of vegetables  , flavoured with dried meat finely chopped

Winter Suppen Topf
Beste Rinderbrühe mit Wurzelgemüse bereichert dazu gekochtes Rinderfleisch
Supă delicioasă de vită cu legume rădăcinoase și carne de vită fiartă
Delicious beef soup with root vegetables and boiled beef

Fischsuppe
Thun, Lachs, Butterfisch und kleine Garnelen mit in Julienne geschnittenem Gemüse 
Ton, somon , pește undițar și creveți mici cu legume tăiate fin în julien*
Tuna, salmon , butter fish and small shrimps with finely chopped vegetables in julienne

VORSPEISE / GUSTARI / STARTERS

Bündner – Platte
In den Schweizer Bergen getrocknetes Fleisch, hauch dünn geschnitten, 4 Sorten
4 soiuri de carne uscată, cu specific din munții elvețieni, tăiată în felii subțiri 
Four varieties of dried meat, typical of Swiss mountains, cut into thin slices

Beefsteak – Tartar 
Beste Rinderhuft klein geschnitten, am Tisch aromatisiert mit Zutaten und Gewürzen 
Cea mai bună carne de vită, tocată, condimentată si preparată la masă, după gust 
The best beef, chopped, seasoned and prepared with a variety of spices at the table, to taste

Thunafisch Tartar auf Parmesanboden
Feinster Thunafisch mit Kräutern verfeinert auf gebackenem Parmesanboden serviert
Cel mai bun pește  ton pregătit cu ierburi rafinate  , servit pe pat de parmezan*
Finest tuna fish with herbs refined on baked parmesan soil served

Selbst marinierter « graved » Lachs 
Frischer Lachs mariniert mit Gewürzen, Orangen und Kräuter, fein geschnitten mit Salat von Zitrusfrüchten 
Somon proaspăt marinat cu mirodenii, portocale și verdețuri fin tocate , servit cu salată și citrice
Fresh salmon marinated with spices, oranges and herbs finely chopped with salad of citrus

Tafelspitz mit Meerrettich-Apfel-Sauce
Raffiniert zubereitetes Rindersiedfleisch mit frischem Salat dazu passend Meerrettich-Apfel-Sauce
Carne de vită rafinată cu salată proaspătă și sos de hrean cu măr
Refined beef meat with fresh salad and horseradish and apple sauce

Bölle Dünne
Hausgemachter Zwiebel - Käse - Kuchen mit Bündner - Speck
Plăcintă de casă cu ceapă,brânză și șuncă din Grison*
Homemade  onion - cheese - pie with Grison -bacon

Walliser Fondue
3 Schweizer Käse mit gutem Wein, mit etwas Kirsch gut abgeschmeckt, dazu hausgemachtes Brot 
3 sortimente de brânză elvețiană bine aromatizate cu vin alb si schnaps din cireșe , servite cu pâine de casă
3 Swiss cheese with well flavored with good wine and some cherry brandy, served with home made bread 

  

HAUSSPEZIALITÄTEN

Walliserschnitzel
Schnitzel gefüllt mit Schweizer Käse, Tomate und Schinken, paniert und im Butterschmalz ausgebacken
Șnitel umplut cu brânză elvețiană, roșii și șuncă, tras in pesmet și prăjit în unt * 
Schnitzel  stuffed with Swiss cheese, tomatoes and ham, breaded and fried in butter

Pfeffersteak
Zartes Rinderentrecote, gebraten nach Wunsch und mit grüner Pfeffersauce serviert
Antricot de vită savuros, prăjit după preferințe și servit cu sos de piper verde*
Juicy beef steak, fried by preference and served with green pepper sauce

Zürcher Geschnetzeltes
Kalbsfleisch, Pilze angebraten flambiert mit Cognac, an einer feinen Rahmsauce serviert
Carne de vițel , ciuperci flambate cu coniac, servite cu un sos fin de smântână
Veal meat , mushrooms flambéed with cognac, served on a fine cream sauce

Bündner Winterpfanne
Zartes Schweinefilet, an einer feinen Käsefonduesauce mit frischem Gemüse
Mușchiuleț de porc delicious , servit pe un sos de fondue de brânză , cu garnitură de  legume proaspete
Delicate pork tenderloin on a fine cheese fondue sauce with fresh vegetables

Kalbsleber Baslerart
Feinste Kalbsleber in Würfel geschnitten mit Tomaten – Basilikum Pesto aromatisiert, rosa zart gebraten
Ficat de vițel tăiat cuburi ,aromatizat cu pesto de roșii și busuioc , prăjit , roz și suculent la mijloc* 
Diced veal liver, flavored with pesto of tomatoes and basil, tender roasted , pink and juicy in the middle

Forelle nach Thurgauerart
Frische Forelle im Schmetterling Schnitt ohne Gräte, im Ofen mit Krebsbutter überbacken
Păstrăv proaspăt , tăiat fluture și dezosat, pregătit la cuptor cu unt aromatizat cu crabi
Fresh trout in butterfly cut and boned, prepared in the oven with butter flavored with crab

Raclette am Tisch
Schweizer Schmelzkäse mit Fleisch von Rind, Schwein und Huhn, dazu gekochte Kartoffel,
Brânză elvețiană cu carne de vită , carne de porc și de pui , cu garnitură de cartofi fierți 
Swiss cheese with beef meat , pork and chicken ,garnished with boiled potatoes

FONDUE FOR 2

Fondue – Bourguignonne
Zartes Rindersteak in Würfel geschnitten zum braten im heissen Öl, dazu 4 verschiedene Saucen
Carne de vită tăiată  în cuburi de prăjit  în ulei fierbinte  servită cu 4 sosuri *
Tender beef steak cut into cubes to fry in the hot oil , served with  4 sauces

Fondue – Chinoise
Fein geschnittenes Rind, Huhn und Schweine Fleisch, 4 verschiedene Saucen und Rinderbrühe, dazu 2 Eier
C
arne de vită, de pui și de porc  tăiată subțire , 4 sosuri ,  supă de carne de vită  și 2 ouă *
Finely chopped beef, chicken and pork meat, 4 different sauces and beef broth, plus 2 eggs

BEILAGEN / GARNITURI / GARNISHES

  • Rösti - Cartofi rași - Grated potatoes 
  • Swiss Rösti - Cartofi rași elvețieni - Swiss grated potatoes 
  • Kartoffel - Cartofi - Potatoes *
  • Reis - Orez - Rice
  • Gemüse - Legume - Vegetables
  • Pilze – Ciuperci - Mushrooms
  • Teigwaren - Paste – Pasta*
  • Spätzli - Paste elvețiene - Swiss pasta

VEGETARISCH / VEGETARIAN / VEGETARIAN

Käsespätzli mit Apfelmues
Handgemachte Eierspätzli mit feinem Alpkäse, dazu frisches Apfelmues
Paste cu brânzăși mousse de mere
Pasta with cheese and apple mousse

Gemüse - Spaghetti
Hausgemachte Teigwaren mit verschiedenen Gemüsen mit feinem Olivenöl zubereitet
Paste făcute în casă, preparate cu diverse legume și ulei de măsline
Prepared homemade pasta with various vegetables and fine olive oil

Piccata Milanease mit Tagliatelli
Zucchini Schnitzel mit Parmesan paniert, auf einer feinen Tomatensauce mit Hausgemachten Teigwaren
Dovlecei cu parmezan, pane, serviți cu paste de casă și sos de roșii
Zucchini schnitzel with parmesan breaded, on a fine tomato sauce with homemade pasta

Pfeffersteak mit Tofu
In Sojasauce mariniertes, gebratenes Tofusteak mit einer rassigen grünen Pfeffersause serviert
Tofu steak marinat în sos soia , servit cu sos picant de piper verde
Tofu steak in soya sauce marinated , fried and served with a spicy green pepper sauce

Gemüseburger auf Salat
Aus bestem Gemüse geformter Hamburger, gebraten, auf frischem, gemischtem grünen Salat serviert
Hamburger din legume prăjit și servit cu garnitură de salată verde mixtă proaspată
From best vegetables shaped hamburgers, fried, served on fresh mixed green salad

DESSERT / DESERT / DESSERT

Tages - Dessert
Jeden Tag wird mit frischen Zutaten, je nach Saison, ein Dessert zubereitet, bitte fragen Sie den Kellner/in
Desert preparat zilnic cu ingrediente proaspete și de sezon,  vă rugăm să întrebați ospătarul 
Daily dessert prepared with fresh  seasonal ingredients , please ask the waiter 

Caramel Chöpfli
Caramel Chöpfli
Cremă caramel
Caramel custard

Tiramisù  mit Saisonfrüchte
Klassisches Tiramisu, ohne Kaffee, damit mit Saison – Früchten verfeinert, fragen Sie den Kellner/in
Tiramisu clasic , fără cafea, cu fructe de sezon , întrebați ospătarul  
Classic Tiramisu  , without coffee, with seasonal  fruits , ask the waiter 

Limonen – Sorbet
Hausgemachtes Limonetten – Sorbet verfeinert mit Basilikum, auf Wunsch gibt es etwas Wodka dazu
Sorbet de lămâie făcut în  casă , cu aromă de busuioc, servit cu puțină vodcă , dacă se dorește 
Homemade lemon sherbet flavored with basil ,served by wish  with some  vodka

Schokoladen – Fondue
60 % Schokolade als Fondue serviert, dazu frische Früchte, die darin geschwenkt werden können
Ciocolată   cu 60 % cacao  servită  ca fondue, prin care se pot trece  fructe proaspete
Chocolate 60 % cacao served as fondue, plus fresh fruit, which can be swiveled in 

Gemischtes Eis
Feinstes Rahmeis , in 3 Sorten, Schokolade, Vanille, Erdbeer, mit oder ohne Sahne
3 sortimente de inghețată cremoasă, ciocolată, vanilie și căpșuni, servite cu sau fără frișcă*
Finest ice cream, in 3 varieties, chocolate, vanilla, strawberry, with or without cream

Kaiserschmarren mit Kompot
Kaiserschmarren mit Kompot
Clătite cu compot
Pancake with compote

Orangen – Schoko Parfait flambiert
Hausgemachtes Orangen – Parfait, überzogen mit Schokolade, wird vor dem Gast mit Liquer flambiert
Parfe de portocale  învelit  în ciocolată, flambat  în fața clienților cu lichior
Homemade orange - parfait, coated with chocolate, flambéed in front of guests with liquer

Schokoladen Soufflet
Hausgemachter Schokoladen - Kuchen mit flüssigem Schokoladen Kern, dazu Vanille Eiscrem
Prajitură de casă  cu miez de ciocolată lichidă, servită caldă și cu înghețată  de vanilie
Homemade chocolate cake with liquid chocolate core, served warm and with vanilla ice cream 

KÄSE – FONDUE

„moitié – moitié“ Käse – Fondue (minimum 2 Personen)
Klassisches Käsefondue aus 2 Käse - Sorten vor dem Gast zubereitet
Fondue clasic cu 2 sortimente de brânză
Classic Fondue with 2 sorts of cheese

Walliser – Fondue
Klassisches Käsefondue aus 3 Käse - Sorten
Fondue clasic cu 3 sortimente de brânză
Classic Fondue with 3 sorts of cheese

Pilz – Fondue
verfeinert mit Steinpilzen und Morcheln
Fondue aromatizat cu ciuperci porcini și morel*
Flavoured Fondue with porcini and morel mushrooms

Tomaten – Fondue
aromatisiert mit eingelegten und frischen Tomaten
Fondue aromatizat cu roșii
Flavoured Fondue with fresh tomatoes

Trüffel – Fondue
abgeschmeckt mit feinstem Trüffel
Fondue
aromatizat cu cele mai bune trufe
Flavoured Fondue with truffles

Champagner – Fondue
mit feinem Prosecco zu bereitet
Fondue cu Prosecco
Prosecco Fondue

 

* Produs/din produs decongelat , anunt valabil pentru toate paginile din acest meniu.
* Product /from defrosted product, this notice is available to all this menu pages

Parteneri

   selgros-logo               VSA Logo     julabo henkelman